Mooi Spijkenisse

Home » Spijkenisse Stroomtram » De Metro in Spijkenisse

De Metro in Spijkenisse

Toen op 14 februari 1966 de laatste streektram verdween uit Spijkenisse (en Nederland) namelijk de lijn Spijkenisse – Hellevoetsluis (eerder was de lijn naar Oostvoorne en Rotterdam al opgeheven), moest er een alternatief komen. Aanvankelijk werd dit gedaan met de bus en de auto, maar vooral voor de connectie met Rotterdam was dit niet afdoende. Het zou echter nog tot 1985 duren voordat er een echt alternatief zou komen voor de tram, namelijk de metrolijn naar Rotterdam.

In Rotterdam werd op 9 februari 1968 de eerste metrolijn geopend van Rotterdam Centraal naar Rotterdam Zuidplein. In 1970 werd de lijn doorgetrokken naar Slinge en in 1974 werd de lijn doorgetrokken tot aan Hoogvliet. Vervolgens heeft het tot 1985 geduurd voor de lijn, onder de Oude Maas door verlengd werd tot aan Spijkenisse Akkers., met als tussenliggende stations Spijkenisse Centrum en Spijkenisse Heemraadlaan.

Het station De Akkers werd geopend op 25 april 1985.  Achter station De Akkers ligt 500m uitloop spoor en rangeerterrein voor de metro’s, tevens is achter dit uitloopt spoor vrije ruimte gebleven in verband met een mogelijke verlenging naar Hellevoetsluis.

De opening van het metrostation in Spijkenisse en het eerst ritje over de metrobaan:

Het metrostation Spijkenisse Centrum heeft in 1986 de Nationale Staalprijs gewonnen. De metro heeft uiteindelijk Spijkenisse een alternatief geboden voor het nemen van de auto als men richting Rotterdam voor werk of voor de winkels. Met de huidige uitbreidingen kan op het metrospoor met 1 keer overstappen niet alleen Rotterdam worden bereikt, maar ook Den Haag Centraal.

RET Metro's op station De Akkers

RET Metro’s op station De Akkers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: