Mooi Spijkenisse

Home » Spijkenisse dorpskerk Hekelingen » Dorpskerk Hekelingen

Dorpskerk Hekelingen

De huidige dorpskerk van Hekelingen is niet de eerste kerk in Hekelingen, gegevens over deze eerste kerk zijn echter moeilijk te vinden, bekend is dat hij op de plek van de begraafplaats in Hekelingen stond en waarschijnlijk gebouwd is in opdracht van de Heer van Putten omstreeks de dertiende eeuw. De kerk heeft op die locatie gestaan tot 1847, de kerk was toen inmiddels in zo’n slechte staat dat er werd besloten een nieuwe kerk te bouwen aan de dorpsstraat en de oude te slopen.

De huidige zaalkerk van Hekelingen stamt uit 1851 en ligt gericht op de Dorpsstraat, langs het pad naar de ingang van de kerk staan oude beuken. De kerk werd ingewijd op 16 februari 1851.
Het originele koperen uurwerk dat uit 1916 stamt werd in 1979 uit de toren verwijderd en gerestaureerd, dit uurwerk staat nu in de trouwzaal van het oude gemeentehuis in Spijkenisse.

Dorpkerk van Hekelingen

Dorpkerk van Hekelingen

Advertisements

1 Comment

  1. […] De waarheid is echter anders, op de pagina monumenten in Spijkenisse, word gesproken over bv Dorpskerk Hekelingen en het  Gemaal de Leeuw van Putten, deze gebouwen zijn echter geheel geen monumenten. In […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: